News-Auto.com.ua

Автоновини світу та України

У «Дії» може з’явитися послуга розмитнення автомобіля

У «Дії» може з’явитися послуга розмитнення автомобіля

У «Дії» може з’явитися послуга розмитнення автомобіля

Розмитнення авто в «Дії» – це один з найбільш довгоочікуваних сервісів, який зробить процес розмитнення прозорим та швидким, без будь-яких суб’єктивних рішень з боку митниці та людського фактора.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів у матеріалі для Liga.net.

Понад рік команда Мінцифри працює над тим, щоб запустити послугу.

«Ми вже подавали два законопроєкти, однак їх не підтримали у Верховній Раді. Тож доопрацювали, внесли зміни, щоб знайти компроміс із депутатами й дотиснути до результату», пояснює віцепремʼєр.

Розмитнення в «Дії» має зробити процес прозорим, у кілька кліків. Для розрахунку ціни враховуватимуть лише сталі характеристики, на які не може вплинути митник.

«Вводите VIN-код автомобіля, Дія допомагає зазначити необхідні дані й інформацію, заповнити митну декларацію. Далі засвідчуєте електронним підписом, сплачуєте митні платежі, перетинаєте кордон, де й відбудеться митне оформлення», – описує алгоритм Михайло Федоров.

Законопроєкт уже підтримав профільний комітет Ради, очікують на перше читання.

Сьогодні у «Дії» понад 20 мільйонів користувачів. У застосунку доступні 14 цифрових документів і понад 30 сервісів, а на порталі – понад 100 послуг. В умовах повномасштабної війни запустили сервіс єВідновлення, комплексну послугу для ВПО, військові облігації, додали можливість донатити на підтримку військових тощо.

Джерело: business.rayon.in.ua