News-Auto.com.ua

Автоновини світу та України

Намагалися приховати справжню вартість авто: на Закарпатті митники вилучили два автомобілі

Намагалися приховати справжню вартість авто: на Закарпатті митники вилучили два автомобілі

На пункті пропуску “Ужгород” митники вилучили два автомобілі, вартість яких спробували приховати, щоб здешевити розмитнення.

Як йдеться на сторінці Закарпатської митниці, два авто, куплені в Німеччині чоловік транспортував в Україну на автомобілі Fiat Ducato з причепом-платформою.

Митникам перевізник надав товаросупровідні документи, в яких зазначалося, що один Volkswagen Golf (2007 р.в.) придбаний у фізичної особи за 700 євро, інший (2006 р.в.) – за 450 євро. Покупцем та одержувачем є житель Вінниці.

У рамках співпраці закарпатських митників з суміжною стороною було встановлено, що продавцем автівок була не фізична особа, а компанія, і вартість однієї становила 2250 євро, іншої – 2400 євро. А от покупцем і одержувачем цих іномарок виявився житель Червонограда.

Перевізник почав виправдовуватися та зізнався, що на прохання одного знайомого, який пообіцяв йому винагороду 400 євро, взявся за перевезення з Німеччини двох авто, але на словацькому кордоні «помилково» надав не ті рахунки, а от на українській стороні – «справжні».

За надання митникам підроблених договорів купівлі/продажу, що містять неправдиві відомості щодо продавця/відправника, покупця/одержувача та вартості товару, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Автомобілі вилучено, cправу скерують до суду. А от на порушника чекають не лише штрафні санкції у вигляді сплати від 50 до 100% від вартості товарів правопорушення, а й можлива їх конфіскація.

Джерело: mukachevo.net