News-Auto.com.ua

Автоновини світу та України

У Вінниці посилюють контроль за тим, щоб укриття громади були відкриті під час сигналу «Повітряна тривога» – Вінниця 24

У Вінниці посилюють контроль за тим, щоб укриття громади були відкриті під час сигналу «Повітряна тривога» – Вінниця 24

4 Вересня, 2024, 9:08

Цілодобовий доступ людей до тимчасових сховищ під час загрози з неба. Саме з такою метою у нашій громаді працюють робочі групи, які моніторять ситуацію по місту та реагують на звернення мешканців. До її складу увійшли правоохоронці, надзвичайники, інспектори КП «Муніципальна варта» та представники відділу контролю апарату міської ради та її виконкому. Чергову контрольну перевірку приміщень для тимчасового перебування населення провели днями.

«Разом із відділом по розвитку ОСББ ми перевірили 111 місць для тимчасового перебування під час повітряних тривог, які облаштовані системами дистанційного відкриття. За результатами вказаних перевірок було отримано доступ до 80-ти підвальних приміщень, що відповідає 72-м відсоткам», – розповідає про результат чергової інспекції заступник начальника відділу цивільного захисту департаменту цивільного захисту міської ради Артем Пасіченко.

Також, в ході рейду, були випадки, коли, попри наявність та гарно налагоджену роботу електронних замків, вхід до підвальних приміщень був зачинений додатковими дверима, або ж решітками із замками механічними. Під час моніторингу виявили 11 таких адрес.

«На момент перевірок відсутність доступу була зафіксована за 31-м об’єктом, це 28 відсотків від загальної кількості перевірених. Окрім цього, на момент обстеження ми з’ясували, що за півтора десятками адрес був відсутній мобільний зв’язок або ж інтернет мережа», – зазначають в департаменті.

А у випадку вимкнень світла – мешканцям нагадують про можливість звертатись до Вінницького інформаційного центру. Фахівці підприємства, зокрема, заряджають та замінюють акумулятори. У свою чергу, Вінницький міський голова нагадав балансоутримувачам та відповідальним за стан укриттів, про їхні обов’язки тримати їх у належному стані та відчиненими до відбою тривоги.

«Поки ми живемо в умовах війни, не слід забувати, що кожна повітряна тривога – це потенційна небезпека для кожного мешканця нашої громади. Тому вчасний доступ до укриттів – це пріоритетне питання та безпека для життя. За рахунок міського бюджету ми застосували програму встановлення дверей з автоматичним відкриттям замків. Тож, до них повинен бути доступ у всіх найпростіших укриттях, без винятку. За це несуть відповідальність балансоутримувачі», – зазначає вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також, під час інспектування, представники робочих груп звернули увагу, що не усі двері в підвальні приміщення мають доводчики. З 80-ти, до яких був доступ, лише половина ними облаштована. Тож у профільному структурному підрозділі нагадують жителям будинків про необхідності їх встановлення найближчим часом. Такі перевірки у Вінниці проводять регулярно.

У випадку, якщо після оголошення повітряної тривоги, в житлових будинках укриття буде зачинене, за цією адресою виїжджатиме робоча група. Якщо ж інформація підтвердиться, – викликатимуть правоохоронців для фіксації правопорушення і подальшого притягнення до відповідальності.

Джерело: 24.vn.ua