News-Auto.com.ua

Автоновини світу та України

У Харкові за 2-3 місяці можуть впровадити диференціацію повітряних тривог – мер

У Харкові за 2-3 місяці можуть впровадити диференціацію повітряних тривог – мер

Про це під час підходу до преси сказав міський голова Харкова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

“Практично завершено створення цієї системи. Розроблена програма, є відповідний проєкт. Ми вже багато зробили в цьому напрямку. Програмне забезпечення, домовленості з усіма відповідними службами – все це є. Як тільки отримаємо фінансування, відразу перейдемо до реалізації цього проєкту. На це потрібно два-три місяці”, – сказав мер.

За його словами, місто не може зараз сплатити за відповідні роботи, оскільки казначейство не проводить ці перекази.

“Це не першочергові платежі, на жаль. Я звернувся з цього приводу. Перемовини пройшли. Вважаю, що це буде вирішено. Я впевнений, що нам допоможуть, щоб проплатити певні кошти, щоб ми могли якнайшвидше створити цю систему диференційованих повітряних тривог. Це дуже важливо для Харкова”, – зазначив мер.

Читайте також: Уряд планує до листопада створити реабілітаційні відділення у лікарнях Харківщини

Як повідомлялося, на сесії Харківської міської ради 26 січня депутати затвердили Програму реагування на надзвичайні ситуації Харкова на 2024-2027 роки, в рамках якої створять ситуаційний центр і розроблять диференційовану систему оповіщення.

У Харкові повітряні тривоги подеколи тривають по 6, 8, 20 годин, у липні зафіксована найдовша від початку повномасштабного вторгнення РФ – 36 годин повітряної тривоги безперервно.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опитуванням, половина (51%) українців вважають, що завжди потрібно оголошувати повітряну тривогу під час злетів російських літаків МіГ-31 – потенційних носіїв ракет “Кинджал”. Ще близько 40% українців говорили про доцільність диференціації тривог залежно від ситуації та реальності загрози.

Фото ілюстративне

Джерело: ukrinform.ua