News-Auto.com.ua

Автоновини світу та України

Диференційована система повітряних тривог: Терехов розповів, як це працюватиме у Харкові

Диференційована система повітряних тривог: Терехов розповів, як це працюватиме у Харкові

За словами мера, місто вже пройшло “більше половини того шляху, щоб таку систему розробити”.

У Харкові розглядається варіант введення диференційованої системи повітряних тривог. Про це в інтерв’ю УНІАН розповів мер міста Ігор Терехов.

За його словами, для харків’ян це дуже важливо, і місто вже пройшло “більше половини того шляху, щоб таку систему розробити”.

“Тому що бувають випадки, коли тривога лунає, наприклад, п’ятдесят годин. Так жити неможливо. Адже, по-перше, люди звикають до цього, і вже зовсім не реагують на повітряні тривоги. А це виклик для нас усіх, тому що ми всі маємо бути дуже обережними. Бо мова про життя людей”, – пояснив Терехов.

Відео дня

Читайте також:

Він також підкреслив, що в деяких установах, зокрема, в банках, просто заборонено працювати, коли лунає повітряна тривога, і в цей час люди не можуть користуватися послугами фінустанови.

“Тому і йде мова про використання диференційованої повітряної тривоги, щоб люди могли розуміти: якщо лунає повітряна тривога, вона лунає, коли щось летить до Харкова і треба бути дуже обережними, спускатися в бомбосховища, йти у підземні паркінги, в метрополітен, який ми використовуємо як укриття. Переважна більшість обстрілів сьогодні – це тактична авіація. І є певний час, щоб зреагувати”, – розповів мер Харкова.

Читайте також:

Повітряні тривоги у Харкові

У Харкові з’являться окремі повітряні тривоги. Як повідомив мер міста Ігор Терехов, через тривалі тривоги деякі підприємства змушені закриватись на десятки годин.

За словами чиновника, нова система допоможе поліпшити життя харків’янам і полегшить умови роботи для місцевого бізнесу.

Вас также могут заинтересовать новости:

Джерело: unian.ua